"Célok az emberiség számára 1977-2022" címmel tartották László Ervin 90. születésnapja alkalmából megrendezett konferenciát, amelyen munkatársunk is előadott

Az MTA IX. Osztály Regionális Tudományok Bizottságának Regionális Fenntarthatóság Tudományos Albizottsága és a Budapest Klub társszervezésében került sor az MTA épületében 2022. június 16-án egy albizottsági üléssel egybekötött tudományos konferencia megrendezésére László Ervin 90. születésnapja alkalmából. A rendezvény programja László Ervin munkásságához kapcsolódóan a “Célok az emberiség számára 1977-2022” címet viselte. Az ünnepi albizottsági ülés keretében László Ervin, Hideg Éva, Szlávik János - Füle Miklós, Kerekes Sándor, Bándi Gyula, Szalmáné Csete Mária és Pomázi István tartottak előadásokat. 

Az előadásokat egy interaktív kerekasztal beszélgetés követte, ahol számos az emberiség jövőjével és céljaival foglalkozó, illetve az előrejelzésekkel kapcsolatos kérdés merült fel. A délután folyamán a Budapest Klub elnökének és a Klub nemzetközi hálózata tagjainak ünnepi köszöntőinek megtartására is sor került. 

A konferencia program az alábbi keresztül elérhető

Az előadások megtekinthetők és letölthetők az alábbi linkeken keresztül: