Sikeres F-faktor rendezvényt tartottunk a felelős, fenntartható hallgatói vállalkozásokról

A fenntartható vállalkozások iránt érdeklődők sokaságát vonzotta a fenntartható fejlődés elméleti és gyakorlati kérdéseivel foglalkozó F-Faktor: Fenntarthatósági Műhely 2019. április 24-én megrendezett „Innovatív hallgatói vállalkozások a BME GTK-n” című műhelytalálkozója a Környezetgazdaságtan Tanszéken.

Az idei műhelytalálkozó vitaindító előadásait Dr. Grad-Gyenge Anikó (GTK innovációs dékánhelyettes) köszöntését követően Dr. Lengyel László (BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ igazgatója), Szilágyi Szabolcs (Regionális és környezeti közgazdász hallgató, a BME STARTUP CAMPUS nyertes csapatának tagja, az AviBike egyik alapítója), Szűcs Endre (Műszaki Menedzser alapképzéses hallgató, BME) és Balázs Bence (állatorvosi szakos hallgató, Állatorvostudományi Egyetem) a bedrock.farm alapítói tartották meg. Az előadóktól megtudhattuk, hogy mitől lesz sikeres egy „F-faktorral” működő vállalkozás, milyen elengedhetetlen készségek kellenek ahhoz, hogy egy „zöld” innovatív ötlet fenntartható is maradjon, illetve hogy milyen előnyökkel jár „F-faktoros” ötletekkel hazai piacra lépni.

A vitaindító előadásokat követően élénk diskurzus alakult ki a részvevők és vitaindító előadók között, ahol többen is hangsúlyozták az értékteremtés fontosságát és annak továbbörökítését, illetve hogy a fenntarthatóság három alappillérének együttes megvalósulása egyaránt szükséges ahhoz, hogy hosszú távon a vállalkozások megtérüljenek. A vita moderátora és a rendezvény levezetője Dr. Pálvölgyi Tamás egyetemi docens, a Környezetgazdaságtan Tanszék tanszékvezetője volt. A műhelytalálkozót Dr. Zilahy Gyula (GTK tudományos és nemzetközi dékánhelyettes) zárta egy rövid összefoglalással, melyben hangsúlyozta a felelős vállalkozások üzleti tervezésének megalapozottságát.